Introductie

De Pilates oefenmethode

De Pilates-Methode is genoemd naar de bedenker Joseph Hubertus Pilates geboren in 1890 in Duitsland. Hij was een ziekelijk kind en zocht mogelijkheden om zijn lichaam en geest te verbeteren. Hij stelde dat correctieve oefening allereerst begint met een grondige analyse van het lichaam, gevolgd door een algehele training. Boven het zinloos herhalen van bewegingen, prefereerde hij enkele nauwkeurige bewegingen waarbij de juiste manier van ademhalen leidend is bij alle oefeningen. Immers, een juiste wijze van ademhalen resulteert in een optimale zuurstofstroom in al onze organen.

De Pilates-Methode is een oefenmethode voor het hele lichaam. Centraal staat de correcte ademhaling en in de juiste combinatie van souplesse, stabiliteit en kracht leert men op de meest efficiënte en juiste manier te bewegen.

Personen die de Pilates-Methode consequent toepassen ontdekken dat ze, zonder daar bewust moeite voor te doen, rechter zitten en lopen, zich gracieuzer bewegen, beter slapen en een evenwichtiger spiergebruik ontwikkelen. Joseph Pilates besteedde meer dan vijftig jaar aan de verfijning van zijn oefenmethode welke moet leiden tot mentale en fysieke harmonie.

Pilates Eindhoven | IL Trovatore 15, 5629NR Eindhoven | T: 040 24 84 168 | E: pilates@gmail.com